dijous, 24 d’octubre del 2013

El sabó natural

El sabó natural 
les noves etiquetes d'Olors de Sabó


Els diferents sabons que podem fer a casa mitjançant el procediment de saponificació en fred i sobre engreixats.


SABÓ D’OLI D’OLIVA:

Es un sabó bàsic i senzill de fer per a principiants.

L’oli d’oliva és l’oli que amb major quantitat es produeix a casa nostre, el més consumit en la nostre dieta i el que ens resultarà més econòmic a l’hora de fer un sabó.

Un sabó fet exclussivament amb oli d’oliva, és un sabó suau i molt agradable a la pell.

Ideal en totes aquelles pells seques, delicades i per nens petits. 

Els inconvenients d’un sabó d’oli d’oliva és que s’enrancia  més fàcilment. Dura poc temps, segons la temperatura ambient si és estiu o hivern.  També són més tous, per tant cal cuidar-los bé quan ens dutxem.


SABÓ FET AMB DIFERENTS OLIS I MANTEGUES:

Aquests sabons són una mica més laboriosos de fer i sobre tot de calcular. Cada artesà i cada sabonaire té les seves receptes, el seu estil propi, i difícilment en trobarem dos d’iguals.

Son sabons estupendos, que ben calculats poden donar un gran ventall de característiques tant de textura, com de propietats cosmètiques per els diferents tipus de pell i edats.

Donen molt més marge a l’hora d’incloure diferents ingredients al sabó, com llets, plantes, fangs, sucs de fruita…

Poden ser molt més durs que un sabó d’oli d’oliva, molt més escumosos i amb data de caducitat molt més llarga, és a dir que no enranciegen tant fàcilment. I tant o més nutritius que un sabó d’oliva.


Diferents olis que solem fer servir son: mantega de karité, mantega de cacau, oli de coco, oli de macadàmia, d’ametlles dolces, de borratja, oli de palma, mantega de mango, oli d’alvocat, de rosa mosqueta… tants com coneguem, només és qüestió de calcular el valor de saponificació de cadascun i les seves característiques cosmètiques per la pell.


En conclusió però, un sabó natural és sempre una opció d’higiène diària saludable i més respectuosa amb la teva pell. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada